Curatare sticla semineu de fum negreală gudron

Curatare sticla semineu de fum negreală gudron

Cum să curățați ușile din sticlă pentru șemineu – să aveți o sticlă cristalină


Funinginea și gudronul pe sticlă fac o mizerie lipicioasă și încăpățânată. Dar asta nu înseamnă că este dificilă curățarea sticlei șemineului.
Una dintre cele mai bune modalități de a menține geamul șemineului fără funingine este de a preveni acumularea  acestuia. Gândește-te ce fel de lemn folosești. Lemnele de esență moale  și rășinoasele sunt mai susceptibile de a produce fum „murdar” și de a duce la acumularea de funingine  gudron sau creozot. Cel mai bine este să rămâneți la lemn de esență tare păstrat corespunzător.

De asemenea, focurile scăzute și mocnite sunt predispuse să promoveze funingine. Multe șeminee moderne permit focurilor să ardă la temperaturi relativ scăzute pentru perioade lungi și mulți oameni se bucură de acest tip de căldură. Este în regulă, dar rețineți că focurile scurte și fierbinți vor reduce perioada de curățare.
Există o mulțime de oameni care șterg sticla cu un ziar sau folosesc cenușa din șemineu pentru a freca sticla sau folosesc un produs de curățare de casă precum detergent de vasa, de geam, de mâini, etc., însă veți descoperi că un produs de curățat comercial este cel mai bun și mai sigur mod de curatare sticla de la semineu de fum.
 
 
ATENȚIE: Dacă se șterge sticla cu cenușa din șemineu se va mătui, se va sabla datorită particulelor dure din cenușă, gen nisip, metale fine, etc. și se va opaciza. Dacă folosiți cenusa pentru stergerea sticlei sau geamului de fum in scurt timp nu vă mai bucurați de culoarea flăcărilor din șemineu și va trebui să inlocuiți sticla.
Majoritatea agenților de curățare comerciali sunt formulați special pentru șemineele pe lemne sau peleți, iar rezultate bune se obțin și pe cărămidă, ceramică și alte suprafețe decât sticla.

Clienții noștri au relatat succese cu diferite tehnici de curățare a sticlei de semineu. În unele cazuri, au șters imediat soluția de curățat, în altele au lăsat-o să stea puțin, iar alții au lăsat soluția o perioadă lungă de timp.

Bănuim că variațiile s-ar putea datora mai mult stării sticlei decât produsului de curățare specific. Cu orice detergent ai cumpăra, dacă o tehnică nu funcționează, încearcă alta înainte de a schimba produsul pe care îl ai.
În cele din urmă, este o idee bună să purtați mănuși de cauciuc și să lucrați într-o zonă bine ventilată

Înainte de a vă așeza la lucru cu cârpe, perii și produse de curățat, puteți pregăti scena și ușura munca, aprinzând mai întâi un foc scurt și fierbinte. Cu toate acestea, lăsați întotdeauna sticla să se răcească complet înainte de a începe.  Uneori este suficient să aplicați soluția de curățare, să-o lăsați să stea și să ștergeți cu un burete sau o lavetă. Alteori este nevoie de un pic de spălare, cu un burete dur sau o perie.

Ca întotdeauna, anunțați-ne dacă aveți întrebări despre curățarea sticlei șemineului de fum

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!