­čôó Oferta DKF2023 ÔĆ│ 26.ianuarie - 01.martie - la fiecare cutie de antigudron DK Forte ­čÄüprimi╚Ťi gratuit 1 plic de antigudron (la 2 cutii - 2 plicuri... la 6 cutii primi╚Ťi inc─â o cutie gratis) V─â dorim mult─â c─âldur─â!

Mirosuri neplacute din fosa septica - metode de reducere a mirosului din fose sau canalizari

Mirosuri neplacute din fosa septica - metode de reducere a mirosului din fose sau canalizari
 Proprietarul unei fose septice va întâlni deseori mirosuri neplacute. Aceste mirosuri sunt adesea ca rezultat al gazelor care sunt un produs secundar al proceselor din fosa septic─â, în special digestia de╚Öeurilor organice de c─âtre bacteriile anaerobe. Gazele includ dioxid de carbon, hidrogen sulfurat (acesta este gazul care emite un fel de miros de ou stricat) ╚Öi metan. Aceste gaze nu sunt doar toxice ╚Öi iritante, ci ╚Öi poten┼úial explozive.
 

Afla╚Ťi mai jos cum s─â sc─âpa╚Ťi de mirosul de fos─â septic─â!

mirosuri urate fose septice

Mirosurile foselor septice pot fi în patru loca╚Ťii principale:
  • In cas─â
  • Lâng─â fosa septic─â
  • În curte
  • Pe câmpul de drenaj

Ce cauzeaz─â mirosul septic în interiorul casei?

  Mirosurile foselor septice din interiorul casei pot fi un pericol grav pentru s─ân─âtate. Dac─â mirosul urât de la sistemul septic î╚Öi g─âse╚Öte drumul în casa dvs., ar putea însemna c─â ave╚Ťi o problem─â la instala╚Ťii sanitare. De exemplu, uscarea unui sifon din scurgerea de pardoseal─â poate duce la dirijarea gazelor din fosa septic─â înapoi în cas─â. Un capac care nu este etan╚Ö corespunz─âtor pe c─âminul de vizitare poate duce, de asemenea, la mirosuri septice în cas─â.
  Gura de ventila╚Ťie de pe acoperi╚Öul casei ajut─â la egalizarea presiunii din conductele de scurgere pe m─âsur─â ce apa uzat─â curge prin ele. F─âr─â aceast─â gur─â de aerisire, chiuvetele, toaletele ╚Öi c─âzile gâfâie la scurgere, sifon─ârile s-ar usca ╚Öi mirosurile ar intra în cas─âGurile de ventila╚Ťie pot înghe╚Ťa pe vreme rece prelungit─â sau pot fi, de asemenea, blocate de frunze ╚Öi alte resturi.

Remedii pentru mirosurile foselor septice din cas─â
  Umple╚Ťi periodic sifoanele de scurgere din podea cu ap─â sau gel special. Dac─â nivelul apei este ok, dar mirosul este înc─â acolo, atunci verifica╚Ťi dopul de acces la sifon pentru a v─â asigura c─â nu este sl─âbit. Un dop de acces la sifon sl─âbit poate, de asemenea, permite gazelor s─â scape în casa dvs., astfel încât repararea acestuia va rezolva problema.
  ╚Üevile înghe╚Ťate se vor dezghe╚Ťa automat într-o zi cald─â. De asemenea, pute╚Ťi dezghe╚Ťa ╚Ťevile folosind un jet sau ni╚Öte ap─â cald─â.
  Verifica╚Ťi pentru a v─â asigura c─â capacul de pe fosa septic─â sau c─âminul c─âminul de vizitare etan╚Öeizeaz─â corespunz─âtor.  Înlocui╚Ťi-l cu un nou capac dac─â este necesar.

Ce cauzeaz─â mirosul septic lâng─â fosa septic─â?

Unii dintre factorii care ar putea contribui la apari╚Ťia mirosurilor de fosa septic─â din apropierea rezervorului sunt digestia ineficient─â în rezervor, o fos─â septic─â care este plin─â ╚Öi trebuie s─â fie pompat─â sau capacele de rezervor septice sl─âbite care provoac─â scurgerile de miros septic. Bacteriile reduc─âtoare de sulfat sunt, de asemenea, asociate cu mirosuri septice, în special cu hidrogen sulfurat. Bacteriile reduc─âtoare de sulfat sunt prezente în mod natural în majoritatea foselor septice. Aceste bacterii ob╚Ťin energie prin oxidarea compu╚Öilor organici ╚Öi fac acest lucru deoarece reduc sulfatul la hidrogen sulfurat, de unde ╚Öi numele lor, bacterii reduc─âtoare de sulfat.
Mirosurile septice sunt normale pentru orice fos─â septic─â care func╚Ťioneaz─â bine. Pe m─âsur─â ce bacteriile anaerobe descompun de╚Öeurile organice, se elibereaz─â dioxid de carbon, hidrogen sulfurat ╚Öi gaze metan. Hidrogenul sulfurat are un miros urât ( de ou stricat )care este u╚Öor detectat de nasul uman. Cu toate acestea, rareori îl sim╚Ťim, deoarece aceste gaze r─âmân etan╚Ö închise în fosa septic─â. În cazul în care capacul fosei septice este dislocat sau deteriorat, mirosurile vor sc─âpa ╚Öi vor fi sim╚Ťite lâng─â fosa septic─â. Dac─â canalul de scurgere este înfundat, sistemul septic se va defecta ╚Öi asta ar putea duce la emisia de mirosuri septice. De╚Öi rezervoarele pline au adesea probleme cu mirosurile septice, exist─â mul╚Ťi proprietari de sisteme septice care înc─â se lupt─â cu aceste mirosuri chiar ╚Öi dup─â ce î╚Öi golesc rezervoarele. Cel mai sigur mod de a rezolva acest lucru este utilizarea activatorilor biologici care includ un enzime ╚Öi bacterii care ajut─â la digestia de╚Öeurilor organice.

Remedii pentru mirosurile septice din apropierea fosei septice

  • Asigura╚Ťi-v─â c─â fosele ╚Öi c─âminele de vizitare sunt bine acoperite
  • De asemenea, pute╚Ťi înlocui capacele vechi cu capace mai noi din plastic, care au garnituri de cauciuc care sunt concepute pentru a împiedica mirosul septic s─â ias─â din rezervor.
  • Dac─â ave╚Ťi un capac de beton fisurat prin care  se scurg mirosuri, pute╚Ťi utiliza un strat de protec╚Ťie pentru a crea o etan╚Öare temporar─â care poate ajuta la re╚Ťinerea mirosurilor septice in fos─â. Acest capac va trebui înlocuit dup─â între╚Ťinere.
  • Pompa╚Ťi lichidul din fosa septic─â în mod regulat pentru a v─â asigura c─â nu se umple prea mult.
  • Pentru lichefierea rapid─â a materiei solide din fos─â este recomandat s─â folos╚Ťi bioactivatori cu enzime si bacterii
 

NU trata╚Ťi fosa septic─â ca pe o groap─â de gunoi
 

 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!